Overnachtingen
Sponsor
Language
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Eerste succesje Valneris

door Anton Janssen, DE GELDERLANDER, woensdag 11 mei 2011
EMMELOORD – De derde ronde voor het wereldkampioenschap dammen in Emmeloord leverde gisteren drie winstpartijen op. Het trio van DV Huissen wacht nog op de eerste winst. Guntis Valneris boekte een eerste succesje; hij sloot zijn derde partij met een plusremise af. Daarmee houdt hij zijn teamgenoten Alexander Balja­kin en Pim Meurs, die hun derde gelijkwaardige puntendeling afle­verden, in de tussenstand onder zich.
Valneris was in zijn flankpartij te­gen Edvard Buzinskij in zijn ele­ment. Er ontspon zich op het bord een principieel gevecht waarin de als invaller aangetreden deelnemer van Letse afkomst een mooi ogen­de omsingeling tegen de aanvals­stelling van de Rus beproefde. Bu­zinskij moest zich in het afspel in­laten op een benauwde remise met duurzaam nadeel.
Baljakin probeerde tegen keuzespe­ler Wiebe van der Wijk in het late middenspel de spanningen op te voeren via het openbreken van de stelling. Van der Wijk weerlegde die tactiek met een afwikkeling waarmee alle muziek uit de stand verdween.
Aan het andere bord leek het er op dat Meurs en Roel Boomstra uit wederzijds respect voor lijfsbe­houd kozen. Ze namen na 42 zet­ten en met elk nog acht schijven genoegen met de halve winst.

Hoofdsponsor
Banner
Sponsors
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner