Overnachtingen
Sponsor
Language
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Jonge Culemborger mag zich meten met de besten ter wereld

Anton Janssen, de Gelderlander, 5 mei 2011
Pim Meurs (23) heeft het toernooi om het Nederlands kampioenschap in Wapenveld nauwelijks verwerkt of een volgende krachtproef staat op zijn agenda. De dammer uit Culemborg verdedigt van vandaag tot en met 28 mei samen met de genaturaliseer¬de Alexander Baljakin en Roel Boomstra de Nederlandse kleuren tijdens het de wereldkampioenschappen dammen in Emmeloord en Urk.

Het trio bezette op de nationale titelstrijd in Wapenveld de plaatsen één, twee en drie. Meurs pakte vorige maand met zijn derde plaats op dat NK de nationale grootmeestertitel.

foto Erik Pasman/ ProShots

 


Ze krijgen in de mondiale titelstrijd gezelschap van landgenoot Wiebe van der Wijk, net als Meurs en Boomstra een oud jeugdwereldkampioen. Van der Wijk kreeg de sponsorplaats toegewezen.
Het kwartet Nederlanders krijgt in het veld van twintig deelnemers op het WK vooral concurrentie van spelers uit het vroegere Oostblok. Dat vaardigt onder andere titelverdediger Alexander Schwarzman en de Russische oud wereldkampioenen Alexei Chichov en Alexander Georgiev af. Er verschijnen liefst vijftien internationale grootmeesters en twee internationale meesters achter de borden in Emmeloord in Urk.
Meurs stond eerder op de deelnemerslijst voor de mondiale titelstrijd van 2009 in Brazilië. Dat werd na organisatorische problemen eerst uitgesteld en later defini¬tief afgeblazen. Uiteindelijk kwalificeerde de Culemborger zich eind augustus 2010 met een derde plaats in het Europees Kampioen¬schap in Murzasihle voor het komende WK in Nederland. Meurs liet in Polen de overige Nederlandse kanshebbers op een WK-ticket achter zich, waardoor hij op het NK van vorige maand iets onbevanger kon spelen omdat zijn plaatsting voor hetWK al was afgedwongen.
De op het WK debuterende nummer drie van Nederland over zijn voorbereidingen: „Ik was al vóór het nationaal kampioenschap met dit toernooi bezig. Daarna heb ik oefentijd genomen want ik wil tussen de wereldtoppers een goed figuur slaan.

 

Hoofdsponsor
Banner
Sponsors
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner