Overnachtingen
Sponsor
Language
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Frisse en vrolijke oorlog zonder bloed vergieten.

Hein Meijer, 9 mei 2011.
De spelers leken goed uitgerust na hun eerste vrije dag...
Getmanski wist door drukspel tot een kolossale centrumaanval te komen tegen Mogiljanski. Getmanski deelde dreun na dreun uit. Mogiljanski kwam in een kansloos eindspel terecht.

Toen Alexander de vruchten van zijn prachtige spel moest plukken gebeurde er iets vreemds.
Er waren teveel manieren om dit eindspel te winnen… Getmanski is bekend om zijn goede eindspeltechniek in moeilijke eindspelen. In dit huizenhoog gewonnen eindspel begon hij opeens te twijfelen welk winstsysteem hij moest gaan kiezen. Na een paar krankzinnige blunders was al het moois opeens verpest. Messi schoot hoog en hard over een leegstaand doel met geen enkele verdediger of doelman meer in de buurt. Een hard gelag voor Alexander omdat elke winstpartij in dit wereldkampioenschap uiterst kostbaar is. Hopelijk weet deze dappere krijger deze tegenslag te boven te komen.

Alexander Getmanski


Roel Boomstra en Guntis Valneris vlogen er vol in. Beide spelers gebruikten zeeën van tijd in een spannende Roozenburg partij. Het publiek en de demonstrateurs vermaakten zich dan ook kostelijk met de vele combinatieve en positionele wendingen in dit explosieve genre. Het leek erop dat Roel prima aanvalsspel zou krijgen maar Guntis had alles keurig berekend hij kwam zelfs met wat (terrein) voordeel uit de opening. Boomstra gaf echter geen krimp en bereikte na veertig zetten een volstrekt gelijkwaardige remise.

Pim Meurs dacht bloed te ruiken bij een mogelijk aangeslagen tegenstander. Wiebe van der Wijk wenste echter niet met zich te laten sollen. Hij herstelde zich van zijn zwakke optreden in de eerste ronde door een volstrekt gelijkwaardige remise.

Ook Tsjizjow speelde tegen een mogelijk aangeslagen tegenstander Artykow, maar hij kreeg onvoldoende voordeel in een halve hekstelling partij met twee schijven op de lange lijn.

Bij Baljakin en Gantwarg werd er erg correct gespeeld wat wel tot veel onderhuidse spanning leidde maar niet tot een beslissing.

De onderhoudende laveerpartij tussen Dul Erdenebileg en Alexander Schwarzman leidde tot wederzijdse tijdnood, maar ook hier werd het evenwicht niet verbroken.

De toppartij tussen Georgiev en Virny was een strenge ondervraging in klassiek. Beiden slaagden hier voor hun examen… een gelijkwaardige remise.

 

Hoofdsponsor
Banner
Sponsors
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner