Ночевки
Спонсор
Язык
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

De vis wil even niet bijten bij Boomstra

There are no translations available.

Bert Dollekamp, 16 mei 2011, Dagblad van het Noorden
Emmeloord –  In het kielzog van de briljant spelende Alexander Georgiev deelt Roel Boomstra na een sterke week de tweede plaats in het WK dammen. Terwijl cracks van naam en faam de vreemdste fouten begaan, was de Emmenaar nog op geen enkele misgreep te betrappen.

De winst in de openingsronde op Wiebe van der Wijk stijgt in waarde, nu de Emmeloorder de grootmeesters Baljakin en Meurs al op remise hield en tegen Valneris en Ndjofang de winst voor het grijpen had. Na een indrukwekkende walk-over op de gevaarlijke Buzinski was de remise met de gevreesde Baljakin vooral van groot psychologisch belang. Na twee nederlagen in de laatste NK’s bleef Boomstra eindelijk zichzelf en had in een lastige klassieke positie zelfs iets gemakkelijker spel.

De Emmenaar dwingt alom respect af, maar merkt nu ook dat de vis even niet meer wil bijten. Clubgenoot Alexander Domchev was enkel uit op een punt, de wisselvallige Mor Seck gaf geen krimp en zelfs de grote Anatoli Gantwarg vluchtte na een scherpe opening schielijk naar de nooduitgang. Boomstra rest weinig anders dan de druk op de ketel te houden en te hopen op kortsluiting bij zijn opponenten. Wie weet vandaag al bij concurrent Jean-Marc Ndjofang, die al tweemaal glad verloren stond. En anders vanavond bij de verrassende Mongoliër Erdebenileg Dul, die zaterdag tegen de ontketende Alexander Georgiev door het oog van de naald kroop. Opmerkelijk in dat duel was dat de ogenschijnlijk stoïcijnse Rus in grote tijdnood kwam en de controle even helemaal kwijt was. Het zal de concurrentie hooguit een sprankje hoop geven, want vedetten als Schwarzman, Tsjizjov en Getmanski gingen ook al zwaar in de fout. Met twee lange weken voor de boeg kan de stabiele Alexander Baljakin nog ver komen, evenals de Russiche outsider Mourodoullo Amrillaew, die ook al op plus twee staat.

Ondertussen klaagt Anatoli Ganwarg (62) steen en been. Het toernooi duurt de oud-wereldkampioen nu al te lang, hij slaapt slecht en trapte tegen Buzinski in een vederlichte combinatie. Maar Buzinski, die Valneris en Meurs al liet ontsnappen, zag het zetje niet. En dus doet ook Gantwarg nog gewoon mee.

Главный спонсор
Баннер
Спонсоры
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер