Ночевки
Спонсор
Язык
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Remises voor DV Huissen-trio op WK

There are no translations available.

door Anton Janssen

EMMELOORD – De krachtsverschil­len tussen de twintig deelnemers van het WK dammen in Emme­loord en Urk kwamen gisteren niet op de borden. Ook de drie re­presentanten van DV Huissen (Alexander Baljakin, Pim Meurs en Guntis Valneris) konden niets forceren en deelden net als de rest de punten.

Valneris deed dat met Roel Booms­tra, de jonge talentvolle Drent die de mondiale titelstrijd was gestart met winst op zijn landgenootWie­be van der Wijk. De partij van de Let, als invaller op de valreep toe­gevoegd aan het deelnemersveld, kende een scherpe opbouwfase. Boomstra trok met een voorpost in de aanval, maar na het neutrali­seren van de stelling resteerde een gortdroge 6 om 6 waarin winstpo­gingen niet mogelijk waren. Remi­se na 40 zetten.

Baljakin vond in Anatoli Gant­warg de tweede invaller achter het bord. De twee kennen elkaar door en door en hebben een lange reeks onderlinge duels uitgevochten. De oude rivalen zochten gisteren hun kansen in het positiespel. Neder­lands kampioen Baljakin plaatste een voorpost op het centrum, maar Gantwarg reageerde alert. Na 46 zetten gingen ook hier de schij­ven in de doos: remise.
Meurs hoopte tegen Van der Wijk kansen te krijgen. De speler met
de sponsorplaats zocht naar her­stel voor zijn nederlaag tegen Boomstra. In de beslissende fase plaatste de speler van DV Huissen een offer voor doorbraak naar de damlijn, maar Van der Wijk coun­terde per kerende post en gaf zijn plusschijf terug. Het afspel was over en weer correct. Het bracht geen beslissende wending: remise na 62 zetten en ruim vijf uur spe­len.
WK dammen Tweede ronde:
Allan Silva (Bra)-Mouro­doullo Amrillaew (Rus) 1-1, Alexander Georgiev ( Rus)-Vadim Virny ( Dui) 1- 1, Alexander Getmanski ( Rus)- Alexander Mogiljanski ( VSt) 1- 1 ( plus voor Get­manski), Alisher Artykow (Oe­zb)­Alexei Tsjizjov (Rus) 1-1 ( plus voor Tsjizjov), Dul Erdenebileg (Mon)- Alexander Schwarzman (Rus) 1-1, Wiebe van der Wijk (Ned)-Pim Meurs ( Ned) 1- 1, Anatoli Gantwarg ( Wit-Rus)- Alexander Baljakin (Ned) 1-1, Aleksj Domchev (Lit)-Mor Seck (Sen) 1-1 ( plus voor Domchev), Edvard Buzinskij (Lit)-Jean-Marc Ndjofang (Kam) 1-1, Roel Boomstra (Ned)- Gun­tis Valneris (Let) 1-1.
Stand: 1. Erdenebileg en Boomstra 2-3, 3. Mogiljanski 2-3 (1-), 4. Getmans­ki, Domchev en Tsjizjov 2-2 (1+), 7. Schwarzman, Valneris, Baljakin, Geor­giev, Gantwarg, Buzinskij, Ndjofang, Vir­ny, Amrillaew en Meurs 2-2, 17. Seck 2-2 (1-), 18. Silva, Van der Wijk 2-1, 20. Artykow 2-1 (1-).
Derde ronde:
vandaag 13.00 uur.

Главный спонсор
Баннер
Спонсоры
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер