Overnachtingen
Sponsor
Language
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Loting WK Dammen 2011

Emmeloord, 8 april 2011
De loting van het GIBO Groep WK Dammen 2011 vond op vrijdagmiddag 8 april 2011 op ludieke wijze en onder schitterende weersomstandigheden plaats op De Deel in het centrum van Emmeloord.

Het bestuur van Stichting Aanzet had vier trekkertjes, met daarachter vijf karretjes waarop twintig fruitkisten geplaatst waren gevuld met streekproducten, ingezet voor de loting. De trekkertjes werden onder begeleiding van twee motoragenten naar De Deel gereden. Notaris Peter Prummel en Frank Teer, Secretaris Generaal van de FMJD (werelddambond), verzorgden de loting. Op elk karretje plaatste notaris Prummel een afbeelding van een van de spelers. Toen de trekkers langs de officials reden, trok Teer een nummer en notaris Prummel pakte een foto van de karretjes. Tot ieders verrassing bleek dat de local hero Wiebe van der Wijk nummer een kreeg toegewezen. Het schema van de eerste ronde was uiteindelijk zichtbaar op het grote bord. Het complete programma is toegevoegd.
Na afloop van de loting nam wethouder Paul Vermeulen van Noordoostpolder het op tegen wethouder Geert Post van Urk. Na een partij met wisselende kansen kreeg Vermeulen problemen met de wedstrijdklok. Dit werd hem uiteindelijk noodlottig want Post kwam als winnaar uit de strijd.

Omroep Flevoland maakte een reportage van de loting en van de dampartij tussen de wethouders. Ook de regionale pers was goed vertegenwoordigd. Zie ook dit filmpje (Irina Boers): http://www.youtube.com/

Het WK Dammen 2011 wordt van 7 tot en met 16 mei 2011 in De Beurszaal van theater ’t Voorhuys en van 18 tot en met 28 mei 2011 in De Koningshof op Urk georganiseerd.

Frank Teer (links) en IJsbrand Haven

 

Links wethouder van Noordoostpolder Paul Vermeulen en rechts wethouder van Urk Geert Post

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notaris Prummel

 

 

Hoofdsponsor
Banner
Sponsors
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner