Ночевки
Спонсор
Язык
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

‘Reserve’ Valneris toch actief op WK dammen

There are no translations available.

Anton Janssen, DE GELDERLANDER, 9 mei 2011
EMMELOORD – Guntis Valneris is za­terdag alsnog aangeschoven bij het wereldkampioenschap dammen in Urk en Emmeloord. De Letse top­speler in dienst van DV Huissen had zich niet geplaatst voor de mondiale titelstrijd, maar werd op de valreep van de reservelijst ge­plukt.
Valneris profiteerde van het feit dat twee Afrikanen in het veld van twintig deelnemers niet op het ap­pel verschenen. Senegalees N’Dia­ga Samb miste zijn vliegtuig en Ca­mara Moussa uit Guinee haakte om onduidelijke redenen af. Drie­voudig oud-wereldkampioen Ana­toli Gantwarg vulde de tweede opengevallen plek in.

Valneris begon zijn onverwachte optreden op het WK met een le­vendige partij tegen de Afrikaan Jean-Marc Ndjofang. De speler uit Kameroen is behendig. Valneris be­reikte in zijn kenmerkende speel­stijl een eindspel met twee plus­schijven. Het was niet voldoende voor winst. Ndjofang forceerde na een langdradige eindfase remise.
Nederlands kampioen Alexander Baljakin bereikte dat resultaat te­gen Aleksej Domchev. De speler uit Litouwen is een betondammer die nauwelijks verliest. De strate­gie van de speler van DV Huissen leidde tot een macro-eindspel waarin beide spelers op dam kwa­men en nog enkele schijven op het bord hadden. De vrede werd na 61 zetten getekend.

Tweede ronde ( vandaag, 13.00 uur):
Silva- Amrilaew, Georgiev-Virny, Get­manski- Mogiljanskli, Artykow- Chichov, Erdenebileg-Schwarzman, Van der Wijk- Meurs, Gantwarg- Baljakin, Domchev-Seck, Buzinskij- Ndjofang, Boomstra-Valneris.

Главный спонсор
Баннер
Спонсоры
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер