Overnachtingen
Sponsor
Language
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Sensationele ronde door grote strijdlust

Hein Meijer, 11 mei 2011.
Toeschouwers werden reuze verwend met adembenemend spel en veel bloedvergieten.
Omdat internet diagrammen aanvankelijk niet goed werkten waren de thuisblijvers dan ook de enige verliezers echte verliezers van de dag.… De echte damliefhebbers die waren komen kijken konden live genieten van grof geweld in de arena van ’t Voorhuys.


De minst verrassende overwinning van de dag kwam op naam van de vaderlandse hoop.
Roel Boomstra zette een forse flankaanval op. Boezjinski gebuikte zeeën van tijd en sloeg volledig op tilt. Boomstra wist zelfs de korte vleugel van zwart op te sluiten. De arme Boezjinski had toen zelfs geen steunschijf op zes meer en wat hangschijven. Boomstra vermoedde dat deze ruïne niet op de wereld erfgoedlijst voor gebouwen voorkwam en sloopte de zwarte ruïne volledig.

Allan Silva


Ook de andere Benjamin Allan Silva zette een aanval op. Zijn tegenstander Alexander Mogiljanski was in de voorgaande ronden al flink bewerkt door Getmanski en Georgiev. Mogiljanski wist met een kromme actie wel een schijf te veroveren maar Allan offerde doodleuk nog een schijf en brak door. Mogiljanski zette zijn vangstellingen wat onhandig neer en verloor.

Getmanski had na zijn echec tegen Mogiljanski in de tweede ronde(remise in een huizenhoog gewonnen stand) een herstelremise tegen Tsjizjow in de vorige ronde gespeeld en besloot er nu weer vol tegen aan te gaan tegen niemand minder dan de wereldkampioen Alexander Schwarzman. Getmanski wist Schwarzman aardig wat problemen op te dienen... Schwarzman kwam zoals gebruikelijk weer in grote tijdnood. In het speltype met een opgedrongen zwarte randschijf op veld zesendertig kwam Getmanski met een aardige speldenprik.
Door op een gegeven moment zeer sterk 47-42 te spelen. In het vervolg pakte hij echter niet zijn beste kans. Hij bood Schwarzman in een ietsje betere stand remise aan. Verrassend genoeg nam Schwarzman het genereuze aanbod niet aan en wat nog verrassender was dat hij even later een gigantische blunder maakte door op het verkeerde veld dam te halen.

Georgiev en Tsjizjow elkaar meteen naar de keel vlogen in de opening.
Beide helden gebruiken zeeën van tijd. Een normale sterveling zou en het explosieve speltype wat ontstond snel uitglijden maar niet de grote Alexanders. Op een gegeven moment leek de stelling echter volledige uitgewoed. Toen gebeurde er iets verrassends… Tsjizjow greep mis in een dun standje. Hij moest vluchten naar een lastig vier om twee eindspel. Na de tijdnoodfase ging iedereen er wel van uit dat Tsjizjow zich wel correct zou verdedigen maar in het zesde speeluur overzag hij een giftige finesse.

Dul Erdenebileg kreeg ook een murw gespeelde tegenstander. De wrede Mongool overspeelde de arme Artykov volledig in een halve hekstelling partij.

Grappig was het dat de organisatie besloot om de namen van de spelers om te wisselen bij de computer applets om de internetbezoekers op het verkeerde been te zetten.

 

Hoofdsponsor
Banner
Sponsors
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner