Overnachtingen
Sponsor
Language
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Georgiev loopt uit

Hein Meijer, 19-05-2011.
Vermoeidheid lijkt zijn tol te eisen in dit lange en zware toernooi. Boezjinski overzag een enigszins venijnige damcombinatie tegen Georgiev. Georgiev wikkelde vlekkeloos af.

Achtervolger Baljakin bleef steken op remise tegen Tsjizjow. Amrilloew en Boomstra hielden elkaar in evenwicht. Boomstra stond wel iets beter maar Amrilloew wist met horten en stoten toch de veilige remisehaven te bereiken.

Ndjofang wist door een listige ruilcombinatie de zwarte korte vleugel van de veelgeplaagde Artykow op te blazen. Artykow bood nog wel lang heftig verzet en wist zelfs het eindspel te halen maar verloor toch kansloos van de Kameroener. Met deze belangrijke zege meldde hij zich bij de selecte jachtgroep achter de koploper.

Evenals Ndjofang had Schwarzman zijn pijlen gericht op een zwakke korte vleugel. Met fraai positiespel wist de wereldkampioen de korte vleugel van Seck te doorboren.

De grote verliezer van de dag werd oud-wereldkampioen Gantwarg.Tegenstander Silva investeerde een schijf voor een eventuele doorbraak in Roozenburg opstelling van de Amsterdamse variant. Uiteraard is Gantwarg een kenner van deze oude varianten. Vermoedelijk dacht de Braziliaan aan zijn winstpartij tegen Mogiljanski waar hij ook doorbrak ten kostte van twee schijven. In de Amsterdamse variant staat de doorbraak naar zesendertig echter in de meeste varianten in een kwade reuk. Gantwarg investeerde tijd om een sluitend winstplan te vinden. Door een verschrikkelijke blunder verloor hij zelfs de partij.

De gelukkigste winnaar van de dag werd de Litouwer Domchev. Domchev had tot nu toe alleen maar remises gespeeld. Zijn eerste overwinning kwam wel een klein beetje knullig tot stand, tegenstander Erdenebileg Dul zette een heuse een om twee open. In een volledig gelijkwaardige stand. Dul had wel lichte tijdnood (hij had nog maar drie minuten) maar een combinatie van twee zetten diep zie je doorgaans alleen in schooldamtoernooien bij kinderen die met dammen beginnen en niet in een wereldkampioenschapā€¦.

Hoofdsponsor
Banner
Sponsors
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner