Overnight stays
Sponsor
Language
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Wereldkampioenschap Cloud Computing

There are no translations available.

Alleen de beste  spelers vanuit de hele wereld worden uitgenodigd om deel te nemen aan het wereldkampioenschap.  Heel de wereld kan meekijken naar de wedstrijden die over een periode van een maand worden gespeeld. Het strijdtoneel van twee spelers bevindt zich fysiek in Nederland, maar is ook virtueel via  internet te volgen. We hebben het hier over het WK dammen, maar ook over de  Cloud omgeving die het mogelijk maakt  dat kijkers wereldwijd live de partijen kunnen volgen.

Terwijl het WK Dammen zich afspeelt in Emmeloord en op Urk, worden de partijen live via internet gevolgd door liefhebbers uit de hele wereld. Het hoge aantal bezoekers stelt hoge eisen aan de servers die dit moeten verwerken. Omdat het evenement slechts een maand duurt was de aanschaf van de benodigde servers niet haalbaar wegens de grote investeringen die hiermee gemoeid zouden zijn. Samen met Previder werd een oplossing gevonden; hosting in de Cloud.
2 miljoen hits per uur.

 

Previder beschikt over een Cloud omgeving die wordt gehost in haar twee datacenters. De Cloud heeft een zeer grote rekencapaciteit en multi-gigabit verbindingen met het internet. Die capaciteit kan -ook tijdelijk- gebruikt worden voor de hosting van dit soort grootschalige evenementen. Daarnaast kan flexibel capaciteit bijgeschakeld worden wanneer dat nodig blijkt. Bij het WK Dammen worden indrukwekkende cijfers behaald; er worden 2 miljoen hits per uur veroorzaakt door bezoekers afkomstig uit 73 landen. Sinds het begin van het kampioenschap zijn inmiddels meer dan 100 miljoen files verzonden.
Techniek.

Alle partijen worden via een electronisch dambord geregistreerd en doorgestuurd naar een virtueel dambord dat op de website www.wkdammen2011.nl  te zien is. Er worden meerdere partijen gelijktijdig gespeeld en voor elke internetbezoeker worden daarvoor zeer veel kleine datapakketjes verstuurd. Om de latency  zo laag  mogelijk te houden wordt gebruik gemaakt van ramdisks.

Zie: http://www.previder.nl/Managed_Cloud_Hosting/

Main Sponsor
Banner
Sponsors
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner