Overnight stays
Sponsor
Language
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Riekelt de Boer en de Harmpje Visserschool de grote winnaars

There are no translations available.

Schooldamtoernooi in De Koningshof op Urk, 29 december 2010

Teunis Snoek heette op 29 december 2010 om 14.15 uur de negentig deelnemers en deelneemsters van harte welkom in de Máximazaal van De Koningshof bij het Tamek Groep scholendamtoernooi op Urk.

Burgemeester Jaap Kroon had een verrassing in petto. Hij daagde de winnaar uit om binnenkort met hem de strijd aan te binden op het gemeentehuis. Hij deelde mee dat er vroeger thuis veel gedamd en gesjoeld werd. De buitensporten zijn leuk om te doen, maar ook de binnensporten zijn aangenaam. Hij raadt de deelnemers aan om goed hun best te doen. In het begin van het toernooi is het altijd wat rumoerig, maar zodra de partijen beginnen wordt het vanzelf rustiger. Na zijn toespraak verrichtte de burgemeester de openingszet aan het bord van Pieter Loosman.Er waren veel prijzen te winnen. Sponsor van het evenement was Tamek Groep accountants en belastingadviseurs. Tijdens het jeugdtoernooi meldde zich een aantal nieuwe sponsors voor het GIBO Groep WK Dammen 2011 spontaan aan.

De acht finalisten waren: Hessel Kramer, 11 jaar, Cornelis Zeemanschool, Arjan Post, 9 jaar, Groene van Pinkstereschool,  Pieter Loosman, 12 jaar, Maarten Lutherschool, Gerrit Post, 10 jaar, Wilhelminaschool, Johannes Schrijver, 12 jaar, Harmpje Visserschool, Jacob Mulder, 11 jaar, Johannes Calvijnschool, Willeke Kaptijn, 11 jaar, Beatrixschool en Riekelt de Boer, 12 jaar, Groene van Pinkstereschool.

In de finale speelden: Riekelt de Boer tegen Hessel Kramer 2-0 en Gerrit Post speelde tegen Pieter Loosman om de derde en vierde plaats. Pieter won deze partij en eindigde daardoor op de derde plaats. Kampioen Riekelt de Boer mag het opnemen tegen burgemeester Jaap Kroon.

De beste schoolprestaties leverden:
1. Harmpje Visserschool
2. Groen van Prinstererschool
3. Frits Bodeschool.

Voor elke deelnemer was er een pen van Tamek Groep en een lekkernij dat gesponsord werd door Snoepwinkel ‘t Soetendal. Bovendien kreeg elke deelnemer twee consumpties aangeboden. Daarnaast kreeg elke deelnemer de nieuwe DamZ-folder van de KNDB.

IJsbrand Haven deelde mee dat dit toernooi een nevenactiviteit is van het GIBO Groep WK Dammen 2011 om de jeugd op Urk te stimuleren te gaan dammen. De winnaar ontvangt een uitnodiging om met zijn klas het GIBO Groep WK Dammen 2011 te bezoeken op Urk.

Teunis Snoek nodigde in zijn slotwoord de deelnemers uit om op donderdag 6 januari 2011 de jeugddamclub te bezoeken in het clubhuis van de duivenvereniging. De aanvang is 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

Precies om 18.00 uur was de prijsuitreiking ten einde. Damclub Urk Aan Zet en Stichting Aanzet kunnen terug zien op een geslaagd evenement.

Op de foto’s: burgemeester Jaap Kroon houdt zijn toespraak en verricht de openingszet.
De drie prijswinnaars v.l.n.r.: Pieter Loosman, Riekelt de Boer en Hessel Kramer

De foto’s, gemaakt door Gerrit Jan Pierik. vindt u hier.

Main Sponsor
Banner
Sponsors
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner