Overnight stays
Sponsor
Language
  • French
  • Nederlands
  • Russian
  • English

Alex Boxum beste Flevolander in open sneldamkampioenschap

There are no translations available.

In de sfeervolle trouwzaal van het luxe ressort De Koningshof op Urk werd zaterdag het Open Sneldamkampioenschap van Flevoland afgewerkt. 27 mannen en een vrouw, Iepie Poepjes, streden om de eer van de titel, een zo hoog mogelijke klassering, de prijzen (bekers en geldprijzen) en zeker ook voor hun plezier.

Dat Jan van Dijk na negen ronden met overmacht kampioen werd zal weinigen hebben verbaasd. De prestatie van Gauke Derk Nijholt was dan ook veel opvallender. In het bezit van de laagste rating (800) wist hij een zeer verdienstelijke 10e plaats op te eisen met een plus 1-score! Als beste Flevolander eindigde Alex Boxum die de derde plaats bereikte in het totaalklassement.

 

Hij bereikte die plaats nadat hij in de voorgaande ronde nog op de vierde plaats stond. Voor Jan Marten van der Reest waren de druiven zuur: hij verloor in de laatste ronde nog van de beer uit Achlum, waardoor hij van de tweede naar de derde plaats kukelde. Ook opvallend was dat de enige dame in het gezelschap met een knappe twaalfde plaats nog de derde prijs in de C-groep binnen wist te slepen.

Na de prijsuitreiking bleef menigeen nog lang in de Koningshof dwalen om getuige te zijn van een aantal spectaculaire WK-partijen, met als hoogtepunt ongetwijfeld de bijna-winstpartij van Ndjofang op Georgiev.

Foto's vindt u hier.

Main Sponsor
Banner
Sponsors
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner